Begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal:


Begraafplaats Stadskanaal H.J. Kniggestraat
Begraafplaats Stadskanaal-Noord H.J. Kniggekade
Begraafplaats Stadskanaal Brugstraat
Begraafplaats Stadskanaal Ceresstraat
Begraafplaats Musselkanaal 1 en 2, Marktstraat
Begraafplaats Mussel Musselweg
Begraafplaats Onstwedde Dorpsstraat
Begraafplaats Alteveer Beumeesweg

De begraafplaats Stadskanaal H.J. Kniggestraat is gesloten voor begraven. Hier vinden alleen asverstrooiingen en het bijzetten van een asbus plaats.

Koopgraven

Vroeger was er een mogelijkheid om een 'eigen graf' te kopen. Het graf werd dan uitgegeven voor onbepaalde tijd. Per 1 januari 1973 heeft de gemeente dit gewijzigd. vanaf die datum worden er uitsluitend nog huurgraven uitgegeven.

Huurgraven

Huurgraven worden uitgegeven voor een periode van 25 jaar. De graven worden door de gemeente schoongehouden. Het is mogelijk om graven te reserveren. Bij reservering gaat de looptijd van 25 jaar direct in. Na afloop van de huurtermijn kan deze steeds met 10 jaar worden verlengd.

Urnengraven

Na crematie is er de mogelijkhied om de asbus van de overledene bij te zetten in een urnengraf. In een urnengraf kunnen twee asbussen worden bijgezet. Urnengraven worden voor een peridoe van 25 jaar uitgegeven. Na afloop van deze termijn kan deze steeds met 10 jaar worden verlengd. Het is ook mogelijk om een asbus bij te zetten in een 'normaal' graf. Er kunnen 2 asbussen in een grafruimte worden geplaats, tenzij er in het graf al iemand is begraven. Dan kan er 1 asbus worden bijgeplaatst.Natuurbegraafplaatsen in de omgeving van Stadskanaal

Natuurbegraafplaats Reiderwolde
Oostwolderweg 3a
Winschoten


Natuurbegraafplaats Hillig Meer
Provincialeweg 2
Eext