Rouwcentra in en rond Stadskanaal

Wanneer een overledene niet thuis wordt opgebaard, bieden rouwcentra een alternatief. In een rouwcentrum kan een overledene gedurende de periode tussen overlijden en de uitvaart worden opgebaard. Nabestaanden kunnen hier bij de overledene zijn en/of afscheid nemen.

Onderstaand een overzicht van een aantal rouwcentra in en rond Stadskanaal.
Uitvaartcentrum "Maarsstee"

Vlaanderenlaan 1
Stadskanaal

Uitvaartcentrum ”Maarsstee” beschikt over een zestal opbaarkamers, waarvan er drie een sober, maar intiem karakter hebben. Bezoek aan deze opbaarkamers is alleen mogelijk op vastgestelde bezoektijden. De overige drie rouwkamers, de z.g.n. 24 uurs opbaarkamers, zijn in huiselijke sfeer ingericht en door middel van een speciaal toegangspasje onbeperkt toegankelijk voor de nabestaanden.
Uitvaartvereniging Stadskanaal

H.J. Kniggekade 124
Stadskanaal

Het uitvaartcentrum aan de H.J. Kniggekade beschikt over 3 opbaarkamers. Van de 3 kamers zijn 2 ingericht als 24-uurs opbaarkamers. Deze zijn in een huiselijke sfeer ingericht en voorzien van een cd-speler en een koffiemachine. Doordat u een sleutel krijgt voor deze ruimte, kunt u op ieder moment van de dag deze ruimte bezoeken.

In de aula kan een afscheidsdienst gehouden worden. De ruimte biedt plaats aan ongeveer 200 personen. Er is een orgel aanwezig.

De aula biedt ruimte voor circa 140 personenen voor een herdenkingsbijeenkomst.
Afscheidskamer

Dwarsdiep 1
Nieuwe Pekela (Boven Pekela)

De afscheidskamer is ingericht als een gewone huiskamer. Geen marmeren wanden, geen dikke stoffen gordijnen, maar een ruime kamer met muren van gemetselde stenen, een balken plafond en een houten vloer. Een kamer met een ruime zithoek, een kachel, geluidsinstallatie, kortom een huiskamer zoals u die in veel woningen kunt tegen komen.

De afscheidskamer heeft een eigen ingang. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om zonder overleg vooraf en op ieder gewenst moment bij de overledene te zijn, 24 uur per dag.

In tegenstelling tot veel andere rouwkamers, is het hier mogelijk om een overledene niet alleen in een kist op te baren, maar ook op een bed.

Voor meer informatie over de afscheidskamer: click hier.Uitvaartcentrum Cereshof

Ceresstraat 4A
Stadskanaal

Het uitvaartcentrum beschikt over vier rouwkamers waar u op elk gewenst moment bij uw dierbare kunt zijn. U krijgt een sleutel waarmee u de enige bent die toegang heeft tot de kamer. Bovendien kunt u de kamer op een persoonlijke manier inrichten met foto's of andere persoonlijke spullen. Bij de 24-uurskamer zijn alle faciliteiten aanwezig die u nodig heeft, zoals een keukentje en een toiletruimte.

Het rouwcentrum beschikt over een ruime aula waar herdenkingsbijeenkomsten kunnen worden gehouden.Uitvaarcentrum "het Voormalig Kerkdorp"

Beatrixstraat 11
Vlagtwedde

Het uitvaartcentrumcentrum bestaat uit meerdere opbaarkamers met koelinstallatie, een koffiekamer/familiekamer, en een kamer voor het condoléancebezoek. De aula kan op elk willekeurig moment door de betreffende familie zelf worden bezocht. Maar dat kan ook in overleg met de uitvaartleider op afgesproken tijd in condoleancekamer.